Workshop ‘voetjes kriebelen’

Tijdens de open dag in het Ouder Kind Centrum op 5 oktober 2017 heb ik twee workshops gegeven aan ouders met hun kind. Het was een laagdrempelige workshop waarbij ouders in een half uur enkele massagegrepen aangeleerd kregen op de voetjes van hun kind. Deze technieken waren vooral bedoeld om het kind te laten ontspannen. Ik wist vooraf niet hoeveel ouders precies mee zouden doen dus het was wel even improviseren, zowel voor mij als voor de ouders zittend op een laag krukje en de kinderen liggen op een geïmproviseerd bed. Maar je ziet, het effect van ontspanning is, ondanks de vele prikkels die de kinderen al tijdens de open dag gekregen hadden, duidelijk voelbaar. Ik zeg: missie geslaagd!!

Magnesium voetenbad

Regelmatig adviseer ik magnesium aan mijn cliënten. Het is een onmisbaar mineraal en veel mensen hebben er tegenwoordig een tekort van. Dit kan ontstaan door stress, slechte voeding, alcoholgebruik, medicijngebruik of een verhoogde magnesiumbehoefte tijdens zwangerschap of intensief sporten. We behoren dit mineraal via onze voeding binnen te krijgen maar het magnesiumgehalte in levensmiddelen is de laatste jaren sterk verminderd door de uitgeloogde landbouwgrond en de overbemesting.
Extra magnesium kan helpen bij mensen die last hebben van hoge bloeddruk, spierkrampen, eczeem, gewrichtsproblemen, osteoporose, migraine, menstruatieproblemen, onrustgevoelens, slaapproblemen, depressie en angsten. En je hoeft niet bang te zijn voor een overschot, je lichaam voert dat vanzelf af.

Ik adviseer bij een mogelijk tekort enkele weken dagelijks een voetenbad met magnesiumvlokken te nemen. Via de huid wordt het namelijk het beste opgenomen en een voetenbad is heerlijk ontspannend. Vaak zie je na een week of twee al resultaat.

Ook voor kinderen met innerlijke onrust, ADHD, ADD, autisme, gedragsproblemen, groeipijnen, slaapproblemen en angstdromen kan magnesium veel rust brengen. Kijk maar eens op deze site.

Wil je magnesium gaan uitproberen? Koop het niet zomaar bij de plaatselijke drogist maar bestel het via Zechsal. Dit bedrijf ontgint magnesium uit de zuiverste magnesiumbron ter wereld. Dan ben je zeker van een goed en zuiver product!!

Meer informatie of je bestelling plaatsen kan op de site van Zechsal. Je ontvangt 10% korting als je de kortingscode WIENEKE gebruikt.

Roefeldag 2017

Het is alweer een hele tijd geleden maar toch nog heel leuk om te delen met jullie. Op 10 juni was het roefeldag hier in Aarle-Rixtel. Dit is een dag waarbij de basisschoolleerlingen in kleine groepjes bij bedrijven, winkels en praktijken kunnen rondkijken als voorbereiding op een latere beroepskeuze. Dit jaar heb ik bewust gekozen om de kinderen in de basisschool De Brukelum te ontvangen omdat mijn praktijkruimte thuis hiervoor net wat te klein is en de praktijkruimte in Helmond te ver weg. Ik kreeg een lokaal toegewezen en heb heel simpel enkele tafeltjes tegen elkaar geschoven met wat tuinkussens erop.

Ik start bij elk groepje met uit te leggen wat massage en reflexologie inhoudt. Daarna krijgen ze een heerlijk voetenbadje zodat alle voetjes schoon zijn voordat ze bij elkaar de voeten gaan masseren. Zo mooi om de ontlading al te zien als ze met de voeten in het badje gaan. Die schoudertjes gaan omlaag, ze zuchten eens diep en genieten van het stukje eenvoudige ontspanning. Daarna gaan ze in tweetallen aan de slag met het masseren van elkaars voeten. Zo mooi te zien dat sommige kinderen gewoon intuïtief weten wat te doen. Let zeker eens op het blonde meisje in het filmpje hier links vooraan. Ze bedenkt helemaal zelfstandig allerlei grepen. En de jongen die ze masseert geniet er duidelijk van!!

Het valt me elk jaar weer op hoe groot het effect van de voetmassage op de kinderen is ongeacht de prikkels van de omgeving tijdens zo’n roefeldag.
Wil je het zelf een keer ervaren of je kind laten uitproberen? Maak dan gewoon een afspraak of bel me voor een workshop zodat jij je kind leert masseren.

Bijscholing meridiaanmassage

Vandaag ga ik starten met een bijscholing van 7 lesdagen over meridiaan massage bij Zonnevlecht in Vlijmen. Meridianen zijn volgens de Chinese Geneeskunde energiebanen die de Qi (energie) door ons lichaam verspreiden. De 12 hoofdmeridianen staan alle in verbinding met een orgaan wat ze op die manier van energie voorziet. Soms ontstaat er een blokkade in zo’n meridiaan en dat kan pijn veroorzaken. Door middel van de juiste massagetechnieken kan de blokkade opgelost worden en de energie weer gaan stromen. Dit kan de pijn doen verdwijnen en levert meer energie voor het desbetreffende orgaan.

Ik ben heel benieuwd wat deze bijscholing me gaat brengen en heb er ontzettend veel zin in!! Na deze bijscholing kan ik de kennis van de Chinese Geneeskunde ook integreren in mijn lichaamsmassages.
Extraatje:
Als iemand op een bepaald vast moment van de dag het meeste last van zijn/haar klacht heeft of steeds op hetzelfde moment s nachts wakker wordt, dan kan de orgaanklok duidelijkheid geven over welk orgaan verstoord is. Kijk maar eens naar bijgaande link http://holistik.nl/orgaanklok/
________________________________________________________________________________

Het belang van een schone darm

Van de week werd ik weer zo blij met de mooie resultaten van een cliënt van me. Deze persoon had een erg laag energieniveau, diverse spijsverteringsklachten, sliep slecht, had moeite met concentratie en kampte constant met een onrustig gevoel. Hij komt al een tijdje eens per maand voor een ontspannende voetreflexbehandeling maar de positieve resultaten liepen na enkele dagen dan steevast weer terug. Op advies van mij is hij begonnen met de Vital5 van Forever Living Products. Dat is een kuur van een maand waarin je door dagelijkse inname van pure Aloë vera en 4 verschillende voedingssupplementen je spijsverteringskanaal reinigt. Hierdoor kan de voeding die jij je lichaam aanbiedt veel beter worden opgenomen. Op alle vlakken is deze cliënt vooruit gegaan!! Zijn energieniveau flink gestegen, zijn darmen zijn een stuk rustiger, hij slaapt beter en dat onrustige gevoel is ook gezakt. Hieruit blijkt maar weer dat een schoon spijsverteringskanaal echt de basis is van alles. Als je dat gaat reinigen (samen met een stukje mindset en beter gaat luisteren naar signalen van t lichaam) kan er zoveel moois gebeuren!!
Blij met mijn kennis en de producten van Forever.
________________________________________________________________________________