Aanpassingen in mijn praktijk ivm Corona

Om de kans van verspreiding zo klein mogelijk te houden zijn er vanuit de beroepsorganisatie bepaalde regels opgesteld voor jou en mijn veiligheid. Ik vraag je deze zorgvuldig te lezen en te respecteren.

Je zult de herinnering voor de afspraak één dag van te voren ontvangen. In die mail staan de onderstaande vragen die ik verplicht ben te stellen om zo te behoordelen of de behandeling door kan gaan. Heb je symptomen van Corona, ben altijd eerlijk, neem je verantwoordelijkheid en bel de afspraak af. Je mag in deze tijd zonder problemen kosteloos annuleren. Het gaat om de bescherming van mij en je medemensen.

1. Heeft u nu Corona? Ja / Nee
2. Heeft u nu huisgenoten met Corona? Ja / Nee
3. Heeft u nu één van deze verschijnselen? Ja / Nee

 • hoesten, kuchen of niezen;
 • koorts (38⁰C of hoger);
 • kortademigheid.

4. Heeft u huisgenoten met één van deze verschijnselen? Ja / Nee
5. Bent u in thuisisolatie? Ja / Nee

Indien één van de vragen met ‘Ja’ beantwoordt zijn dan mag de behandeling niet doorgaan. Laat me dat dan zsm weten.

Indien alles met ‘Nee’ beantwoordt is dan ben ik nog verplicht de onderstaande vragen te stellen om te kijken of behandeld kan worden of een verdere anamnese noodzakelijk is.
7. Heeft u een griepprik gehad? Ja / Nee
8. Heeft u nu één van deze verschijnselen? Ja / Nee

 • (neus)verkoudheid, of loopneus;
 • keelpijn;
 • onbekende hoofdpijn;
 • onbekende moeheid;
 • onbekende diarree of buikklachten.

Indien één van de vragen met ‘Ja’ beantwoord is dan is behandeling misschien toch mogelijk na verdere anamnese en risico-inschatting van mij en in samenspraak met jou. Bel me dan ook zsm.
Indien alle vragen met ‘Nee’ beantwoord zijn dan is behandelen zonder problemen toegestaan.

Ben je al jaren bekend met klachten van hooikoorts waardoor je momenteel regelmatig moet niezen of een loopneus hebt, vertel me dat dan vooraf.

Ook ik zelf zal bij symptomen van Corona alle afspraken annuleren en pas weer aan het werk gaan 14 dagen nadat de laatste klachten verdwenen zijn.

Wat is er verder veranderd?

Ik behandel bij voorkeur via voetreflex of de achterkant van het lichaam om op die manier zo ver mogelijk van het gezicht verwijderd te blijven. Ik zal niet werken met handschoentjes, mondkapje of andere beschermingsmiddelen. Wil jij zelf bijvoorbeeld wel een mondkapje op, dan ben je daar natuurlijk vrij in.

Ik plan de afspraken ruimer zodat ik tussen de behandelingen tijd heb om te poetsen. Kom dus graag op tijd, maar niet te vroeg;

Ik vraag je om, indien mogelijk, het toilet niet te gebruiken;

Voor en na de behandeling wassen we beiden onze handen en onderarmen met zeep en daarna gebruiken we beide ontsmettende handgel.

Breng geen onnodige spullen mee en stop je bijvoorbeeld telefoon en sleutels weg in tas of jaszak.

Breng bij elke behandeling zelf de volgende dingen mee:

 • een matrashoes voor over mijn massagetafel
 • een flinke badhanddoek om als dekentje onder te liggen
 • een handdoek voor onder je voeten van minimaal 120×60 cm

Alles dient na afloop op 60 graden gewassen te kunnen worden, dus vandaar geen fleece deken.

Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand.

Na elke behandeling zal ik alle contactpunten zoals deurklinken, deurbel, trapleuningen, kledinghaken en de vloer schoon maken. Ik wil je vragen zo min mogelijk aan te raken in mijn praktijk.

Indien je je angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of video-consult ook mogelijk. Ik houd dan op afstand ‘een vinger aan de pols’ en geef eventueel tips, instructies of oefeningen. Deze consulten worden conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in uw totaalaantal vergoedingen.

AUTHOR

Wieneke Prinsen

All stories by: Wieneke Prinsen