REFLEXOLOGIE KINDEREN (van 4 tot 13 jaar)

Veel kinderen zijn in deze drukke tijd snel overprikkeld waardoor ze onrustig, boos of juist onzeker worden. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten. Door middel van voetreflextherapie ontstaat er rust en een betere balans waardoor het kind weer lekker kind kan zijn.

reflexologie

Manier van werken

Voor aanvang van de eerste behandeling ontvang je een vragenlijst die je thuis kunt invullen. Tijdens de eerste afspraak zal ik voornamelijk mijn aandacht op het kind richten en werken aan het opbouwen van vertrouwen tussen ons beiden. Als het vertrouwen er is zal ik in veel gevallen ook die afspraak de voetjes licht aftasten op gevoeligheden.

Als blijkt dat het klikt en goed voelt tussen het kind en mij kunnen we overgaan op een therapeutisch traject. Dan spreek ik graag beide ouders tijdens een uitgebreidere intake.

Hierna stel ik een behandelplan op waarbij ik uitga van ongeveer 6 tot 8 behandelingen. Bij bedplassen zijn vaak meerdere (10 tot 12) behandelingen nodig.

De behandelingen duren ongeveer 45 minuten. Na 5 behandelingen evalueren we hoe jij en je kind vinden dat het gaat en of de behandeling voldoende aanslaat.

Soms zijn kinderen sterk ontvankelijk voor andere omgevingsinvloeden zoals bijvoorbeeld uitgeputte energie en heftige emoties van de ouders. In dat geval zal ik ook de ouders behandelen.

Specialisatie: kinderen die bedplassen

Tijdens het afstuderen als voetreflextherapeut heb ik onderzoek gedaan naar, en een scriptie geschreven over kinderen die bedplassen. Hieruit bleek dat er bij deze kinderen vaak angst en/of onzekerheid speelt die ze uiten in verlegen, teruggetrokken gedrag of juist in boosheid en agressief gedrag. De behandelde kinderen maakten tijdens het traject mooie vorderingen wat betreft het droog slapen. Tevens bleken ze na afloop van het traject minder onzeker en minder prikkelbaar dan voorheen. Er waren beduidend minder boze buien en de kinderen zaten duidelijk beter in hun vel dan voorheen. Ik heb ondertussen veel praktische ervaring opgedaan. In bijna alle gevallen geeft voetreflex een goed resultaat bij bedplassen.

Ik heb mooie resultaten behaald bij

  • bedplassen
  • boosheid, opvliegend gedrag
  • concentratieproblemen
  • onzekerheid, faalangst
  • onverklaarbare buikpijn/hoofdpijn
  • moeite met inslapen