SLAPELOOSHEID BIJ KINDEREN

Door massage wordt je kind in contact gebracht met zijn gevoel. Daardoor kan ontspanning ontstaan. De eenvoudige technieken hebben tot doel het teveel aan spanning af te laten vloeien zodat het kind makkelijker zal inslapen.

Gun je kind (en daardoor jezelf) meer rust en geniet samen het einde van de dag van een bijzonder moment van ‘quality time’.

Waarom?

Tijdens het opgroeien kampt ieder kind wel met een periode waarbij het moeite heeft met inslapen. Regelmatig roept het: “Mama, papa, ik kan niet slapen!!” Vaak zitten deze kinderen bij het naar bed gaan nog teveel ‘in hun hoofd’ of zijn ze tijdens de dag ‘overprikkeld’ geraakt. Alle indrukken blijven nog rondspoken in dat hoofdje. Door massage is het binnen een kwartier mogelijk je kind rustig te krijgen zodat het makkelijk en zonder problemen zal inslapen.

Werkwijze

Je leert hoe jij je kind door middel van massage tot rust kunt brengen. Tijdens de eerste bijeenkomst bespreek ik de theorie en leer ik je de technieken aan op het hoofd en op de voeten. Tijdens de tweede bijeenkomst controleer ik of je de geleerde technieken juist uitvoert. Je oefent de technieken op je eigen kind. Na afloop kun je thuis dagelijks, wekelijks of op momenten dat het kind daar behoefte aan heeft deze technieken toepassen.

Wil je meer informatie, bel me dan gerust.