Werken met Wieneke aan je Weerstand

Sinds de sluiting van de praktijk half maart heb ik niet stilgezeten. Ik heb een training samengesteld met allerlei tips en adviezen over hoe je je weerstand kunt optimaliseren. Deze training bestaat uit 10 mails die je verdeelt over 2 weken gaat ontvangen. Hierin vind je filmpjes met massagetechnieken, acupressuurpunten, theoretische kennis over het afweersysteem, voedingsadviezen, ademhalingstechnieken, Chi Kung en nog veel meer. Je kunt op elk gewenst moment starten met de training. De prijs voor deze training is gelijk aan één consult: €60. Door enkele zorgverzekeraars kan deze training vergoed worden als je aanvullend verzekerd bent. Neem hiervoor met mij contact op.

Aanpassingen in mijn praktijk ivm Corona

Om de kans van verspreiding zo klein mogelijk te houden zijn er vanuit de beroepsorganisatie bepaalde regels opgesteld voor jou en mijn veiligheid. Ik vraag je deze zorgvuldig te lezen en te respecteren.

Je zult de herinnering voor de afspraak één dag van te voren ontvangen. In die mail staan de onderstaande vragen die ik verplicht ben te stellen om zo te behoordelen of de behandeling door kan gaan. Heb je symptomen van Corona, ben altijd eerlijk, neem je verantwoordelijkheid en bel de afspraak af. Je mag in deze tijd zonder problemen kosteloos annuleren. Het gaat om de bescherming van mij en je medemensen.

1. Heeft u nu Corona? Ja / Nee
2. Heeft u nu huisgenoten met Corona? Ja / Nee
3. Heeft u nu één van deze verschijnselen? Ja / Nee

 • hoesten, kuchen of niezen;
 • koorts (38⁰C of hoger);
 • kortademigheid.

4. Heeft u huisgenoten met één van deze verschijnselen? Ja / Nee
5. Bent u in thuisisolatie? Ja / Nee

Indien één van de vragen met ‘Ja’ beantwoordt zijn dan mag de behandeling niet doorgaan. Laat me dat dan zsm weten.

Indien alles met ‘Nee’ beantwoordt is dan ben ik nog verplicht de onderstaande vragen te stellen om te kijken of behandeld kan worden of een verdere anamnese noodzakelijk is.
7. Heeft u een griepprik gehad? Ja / Nee
8. Heeft u nu één van deze verschijnselen? Ja / Nee

 • (neus)verkoudheid, of loopneus;
 • keelpijn;
 • onbekende hoofdpijn;
 • onbekende moeheid;
 • onbekende diarree of buikklachten.

Indien één van de vragen met ‘Ja’ beantwoord is dan is behandeling misschien toch mogelijk na verdere anamnese en risico-inschatting van mij en in samenspraak met jou. Bel me dan ook zsm.
Indien alle vragen met ‘Nee’ beantwoord zijn dan is behandelen zonder problemen toegestaan.

Ben je al jaren bekend met klachten van hooikoorts waardoor je momenteel regelmatig moet niezen of een loopneus hebt, vertel me dat dan vooraf.

Ook ik zelf zal bij symptomen van Corona alle afspraken annuleren en pas weer aan het werk gaan 14 dagen nadat de laatste klachten verdwenen zijn.

Wat is er verder veranderd?

Ik behandel bij voorkeur via voetreflex of de achterkant van het lichaam om op die manier zo ver mogelijk van het gezicht verwijderd te blijven. Ik zal niet werken met handschoentjes, mondkapje of andere beschermingsmiddelen. Wil jij zelf bijvoorbeeld wel een mondkapje op, dan ben je daar natuurlijk vrij in.

Ik plan de afspraken ruimer zodat ik tussen de behandelingen tijd heb om te poetsen. Kom dus graag op tijd, maar niet te vroeg;

Ik vraag je om, indien mogelijk, het toilet niet te gebruiken;

Voor en na de behandeling wassen we beiden onze handen en onderarmen met zeep en daarna gebruiken we beide ontsmettende handgel.

Breng geen onnodige spullen mee en stop je bijvoorbeeld telefoon en sleutels weg in tas of jaszak.

Breng bij elke behandeling zelf de volgende dingen mee:

 • een matrashoes voor over mijn massagetafel
 • een flinke badhanddoek om als dekentje onder te liggen
 • een handdoek voor onder je voeten van minimaal 120×60 cm

Alles dient na afloop op 60 graden gewassen te kunnen worden, dus vandaar geen fleece deken.

Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand.

Na elke behandeling zal ik alle contactpunten zoals deurklinken, deurbel, trapleuningen, kledinghaken en de vloer schoon maken. Ik wil je vragen zo min mogelijk aan te raken in mijn praktijk.

Indien je je angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of video-consult ook mogelijk. Ik houd dan op afstand ‘een vinger aan de pols’ en geef eventueel tips, instructies of oefeningen. Deze consulten worden conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in uw totaalaantal vergoedingen.

Workshop ‘voetjes kriebelen’

Tijdens de open dag in het Ouder Kind Centrum op 5 oktober 2017 heb ik twee workshops gegeven aan ouders met hun kind. Het was een laagdrempelige workshop waarbij ouders in een half uur enkele massagegrepen aangeleerd kregen op de voetjes van hun kind. Deze technieken waren vooral bedoeld om het kind te laten ontspannen. Ik wist vooraf niet hoeveel ouders precies mee zouden doen dus het was wel even improviseren, zowel voor mij als voor de ouders zittend op een laag krukje en de kinderen liggen op een geïmproviseerd bed. Maar je ziet, het effect van ontspanning is, ondanks de vele prikkels die de kinderen al tijdens de open dag gekregen hadden, duidelijk voelbaar. Ik zeg: missie geslaagd!!

Magnesium voetenbad

Regelmatig adviseer ik magnesium aan mijn cliënten. Het is een onmisbaar mineraal en veel mensen hebben er tegenwoordig een tekort van. Dit kan ontstaan door stress, slechte voeding, alcoholgebruik, medicijngebruik of een verhoogde magnesiumbehoefte tijdens zwangerschap of intensief sporten. We behoren dit mineraal via onze voeding binnen te krijgen maar het magnesiumgehalte in levensmiddelen is de laatste jaren sterk verminderd door de uitgeloogde landbouwgrond en de overbemesting.
Extra magnesium kan helpen bij mensen die last hebben van hoge bloeddruk, spierkrampen, eczeem, gewrichtsproblemen, osteoporose, migraine, menstruatieproblemen, onrustgevoelens, slaapproblemen, depressie en angsten. En je hoeft niet bang te zijn voor een overschot, je lichaam voert dat vanzelf af.

Ik adviseer bij een mogelijk tekort enkele weken dagelijks een voetenbad met magnesiumvlokken te nemen. Via de huid wordt het namelijk het beste opgenomen en een voetenbad is heerlijk ontspannend. Vaak zie je na een week of twee al resultaat.

Ook voor kinderen met innerlijke onrust, ADHD, ADD, autisme, gedragsproblemen, groeipijnen, slaapproblemen en angstdromen kan magnesium veel rust brengen. Kijk maar eens op deze site.

Wil je magnesium gaan uitproberen? Koop het niet zomaar bij de plaatselijke drogist maar bestel het via Zechsal. Dit bedrijf ontgint magnesium uit de zuiverste magnesiumbron ter wereld. Dan ben je zeker van een goed en zuiver product!!

Meer informatie of je bestelling plaatsen kan op de site van Zechsal. Je ontvangt 10% korting als je de kortingscode WIENEKE gebruikt.

Roefeldag 2017

Het is alweer een hele tijd geleden maar toch nog heel leuk om te delen met jullie. Op 10 juni was het roefeldag hier in Aarle-Rixtel. Dit is een dag waarbij de basisschoolleerlingen in kleine groepjes bij bedrijven, winkels en praktijken kunnen rondkijken als voorbereiding op een latere beroepskeuze. Dit jaar heb ik bewust gekozen om de kinderen in de basisschool De Brukelum te ontvangen omdat mijn praktijkruimte thuis hiervoor net wat te klein is en de praktijkruimte in Helmond te ver weg. Ik kreeg een lokaal toegewezen en heb heel simpel enkele tafeltjes tegen elkaar geschoven met wat tuinkussens erop.

Ik start bij elk groepje met uit te leggen wat massage en reflexologie inhoudt. Daarna krijgen ze een heerlijk voetenbadje zodat alle voetjes schoon zijn voordat ze bij elkaar de voeten gaan masseren. Zo mooi om de ontlading al te zien als ze met de voeten in het badje gaan. Die schoudertjes gaan omlaag, ze zuchten eens diep en genieten van het stukje eenvoudige ontspanning. Daarna gaan ze in tweetallen aan de slag met het masseren van elkaars voeten. Zo mooi te zien dat sommige kinderen gewoon intuïtief weten wat te doen. Let zeker eens op het blonde meisje in het filmpje hier links vooraan. Ze bedenkt helemaal zelfstandig allerlei grepen. En de jongen die ze masseert geniet er duidelijk van!!

Het valt me elk jaar weer op hoe groot het effect van de voetmassage op de kinderen is ongeacht de prikkels van de omgeving tijdens zo’n roefeldag.
Wil je het zelf een keer ervaren of je kind laten uitproberen? Maak dan gewoon een afspraak of bel me voor een workshop zodat jij je kind leert masseren.