Roefeldag 2017

Het is alweer een hele tijd geleden maar toch nog heel leuk om te delen met jullie. Op 10 juni was het roefeldag hier in Aarle-Rixtel. Dit is een dag waarbij de basisschoolleerlingen in kleine groepjes bij bedrijven, winkels en praktijken kunnen rondkijken als voorbereiding op een latere beroepskeuze. Dit jaar heb ik bewust gekozen om de kinderen in de basisschool De Brukelum te ontvangen omdat mijn praktijkruimte thuis hiervoor net wat te klein is en de praktijkruimte in Helmond te ver weg. Ik kreeg een lokaal toegewezen en heb heel simpel enkele tafeltjes tegen elkaar geschoven met wat tuinkussens erop.

Ik start bij elk groepje met uit te leggen wat massage en reflexologie inhoudt. Daarna krijgen ze een heerlijk voetenbadje zodat alle voetjes schoon zijn voordat ze bij elkaar de voeten gaan masseren. Zo mooi om de ontlading al te zien als ze met de voeten in het badje gaan. Die schoudertjes gaan omlaag, ze zuchten eens diep en genieten van het stukje eenvoudige ontspanning. Daarna gaan ze in tweetallen aan de slag met het masseren van elkaars voeten. Zo mooi te zien dat sommige kinderen gewoon intuïtief weten wat te doen. Let zeker eens op het blonde meisje in het filmpje hier links vooraan. Ze bedenkt helemaal zelfstandig allerlei grepen. En de jongen die ze masseert geniet er duidelijk van!!

Het valt me elk jaar weer op hoe groot het effect van de voetmassage op de kinderen is ongeacht de prikkels van de omgeving tijdens zo’n roefeldag.
Wil je het zelf een keer ervaren of je kind laten uitproberen? Maak dan gewoon een afspraak of bel me voor een workshop zodat jij je kind leert masseren.

AUTHOR

Wieneke Prinsen

All stories by: Wieneke Prinsen